Thief

Rikollinen elämä ei kenties ole paras reitti, jolle oman elämänsä kurssin asettaa, mutta kuvittele hetki seuraavaa skenaariota. Sinua kohtaan on tehty väärin, sinua on huijattu ja omaisuutesi on viety, eikä sinulla ole enää mitään hävittävää. Näin ollen sinut palkataan olemaan ammattivaras, jotta saat varastettua takaisin sen, mikä on sinulta viety ja mikä sinulle oikeutetusti kuuluu. Tämähän ei luultavasti ole tarina pelin takana, mutta tällä tapaa voimme antaa hieman paremman kulman muutoin rikolliselle aiheelle, aivan kuten monissa elokuvissa. Oli miten oli, on pelin pelaaminen kaikesta huolimatta hyvin nautinnollista kiitos pelin futuristisen, kiinnostavan ja kaikin puolin loistavan pelattavuuden.

Pelissä otetaan nimensä mukaan varkaan rooli ja NetEnt on suunnitellut siihen jännittävän taustan, jossa kuvainnollisesti hiippailla ympäriinsä. Ole kuitenkin varovainen sillä sade on kova ja sinun tulee olla työssäsi nopea. Mene sisään, nappaa tarvittavat esineet kenenkään huomaamatta ja poistu paikalta. Oletko valmis hoitamaan hommasi? Hyvä. Peli pitää sisällään erilaisia erikoisominaisuuksia peruspelin lisänä ja kaikki nämä ominaisuudet toimivat hyvin yhdessä takaamaan, että aika jonka käytät pelin parissa, on nautinnollista. Lisäksi pelissä on musiikkiraita, joka pitää sinut istuimesi reunalla, kun pelaat peliä. Kaikki nämä elementit yhdistettynä ja lopputuloksena on jälleen yksi tervetullut lisä NetEnt:in jo suureen ja näyttävään pelikokoelmaan.

Panokset ja voittolinjat

Peliin on asetettu yhteensä 25 eri voittolinjaa, mutta näiden määrään pelaaja ei pääse vaikuttamaan vaan kaikki linjat ovat aina käytössä, mikä yleensä on muutenkin kannattavampi strategia. Mitä kuitenkin saat säädettyä, on panoksen suuruus per pyöräytys. Ensimmäisenä voit määrittää kolikon arvon 0,01 € ja 0,50 € väliltä kuuden eri vaihtoehdon turvin. Toisena voit määrittää panostustason yhden ja kymmenen väliltä ja tämä toimii kertoimena tason arvon mukaan eli taso 5 kertoo panoksesi viisinkertaiseksi. Jos asetat kaikki panokset niin sanotusti tappiinsa, niin panokseksi muodostuu 125 €, kun taas pienimmillään panos on vain 0,25 € per pyöräytys. Maksimi panoksen saa asetettua automaattisesti myös painamalla ”Max Bet” näppäintä.

Ulkoasu ja teema

On totta, ettei pelin asettelu ole yhtään erilainen, kuin suurimmassa osassa pelejä, joita markkinoilla on, joten löydät tästäkin pelistä viisi rullaa ja kolme vaakalinjaa. Symboleina pelistä löytyy ensinnä perinteiset A, K, Q, J ja 10, mutta näiden symbolien lisäksi peliin on laitettu sarja symboleita, jotka liittyvät teeman mukaiseen murtovarkauteen ja varastamiseen. Näistä ensimmäinen on kosketusnäytöllinen laite, joka näyttää etsimäsi tavaran sijainnin. Sen lisäksi on vihreä, sylinterin muotoinen valoa hohtava kanisteri ja digitaalinen rannekello, jossa on vilkkuvia pinkkejä LED -valoja. Köysiase on myös lisätty varuste arsenaaliisi, jotta kykenet kiipeämään rakennuksia ja lopuksi futuristiset pimeänäkölasit, jotta näkisit selvästi pimeillä käytävillä.

Bonustoiminnot

Ensimmäisenä laajeneva wild-symboli, jonka pelaaja voi saada niin perus pelissä, kuin ilmaispyöräytystenkin aikana. Tämä symboli tulee vain rulliin kaksi, kolme tai neljä ja se korvaa kaikki muut symbolit voittoyhdistelmän syntymiseksi. Poikkeuksena scatter-symbolit. Toisena on scatter-symbolit, jotka on kuvattu sinisellä tunneli kuviolla. Lisäksi on nk. ”adrenaliini” scatter-symboli, joka on kuvattu oranssilla tunnelilla. Jos pelaaja saa kolme normaalia scatteria tai kolme kumman tahansa sekoitusta rullille kolme, neljä ja viisi, saa hän kymmenen ilmaispyöräytystä. Näiden aikana voi saada scatter symbolit rullille kolme, neljä ja viisi ja saada 10 pyöräytystä lisää. Kolme adrenaliini scatteria rullille kolme, neljä tai viisi antaa kymmenen adrenaliini pyöräytystä, joiden aikana voi voittaa isosti.

Hyvät puolet

Varkaan roolissa saattaa tarvita hieman apua ja onneksi pelistä löytyykin vahvoja hyviä puolia ja erikoisominaisuuksia auttamaan sinua. Ensinnäkin adrenaliini scatterit ovat ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen ominaisuus. Näiden pyöräytysten aikana ei nimittäin tule edes huonompia symboleita, kuten kirjaimia ja kymppiä, joten kaikki mahdolliset voitot ovat automaattisesti parempia ja varsinkin timantit, joita tulee vai näiden pyöräytysten aikana antavat isoja voittoja jo kahdella symbolilla. Myös normaalit scatterit ja ilmaispyöräytykset ovat aina tervetullut lisä. Laajenevat wildit antavat mahdollisuuden laajempiin voittoihin, koska voittoja tulee yleensä useammalta linjalta samaan aikaan. Teema on erittäin hyvin tehty ja pelin graafinen ilme on kaunis, kuten NetEnt:in pelistä voikin odottaa.

Huonot puolet

Pelistä löytyy kyllä paljon bonusominaisuuksia ja ne eivät ole itsessään missään nimessä huonoja, mutta niissä on silti myös puutteensa. Huomattavin asia näissä on kertoimien täydellinen poissaolo. Monessa pelissä wild voitot antavat voitot kertoimilla tai vaihtoehtoisesti ilmaispyöräytykset antavat voitot kertoimella. Tässä pelissä taas, mikään ei anna voittoja kertoimilla. Toinen valituksen kohde on pelin panos ja voitot. Maksimipanos on 125 €, mikä ei ole korkein nähty, mutta silti suhteellisen korkea verrattuna moneen muuhun peliin. Itsessään se on ok, jos myös voitot ovat suuret. Näin ei kuitenkaan ole. Jättipotti, ilman painotusta sanassa jätti, on vain 2500 €, mikä jää todella pieneksi verrattuna moneen muuhun peliin.

Yhteenveto

Pelin idea ja teema ovat mielenkiintoista ja erittäin tervetullutta vaihtelua muihin slotteihin. Thief on täynnä jännitystä, mysteeriä ja se antaa pelaajille mahdollisuuden tulla ammattirikollisiksi oman kodin ja laitteen turvasta ilman uhkaa ja riskiä joutua vankilaan. Peliin pääsee mukaan jo pienellä panoksella ja sillä saa automaattisesti jo kaikki voittolinjat käyttöönsä. Jos haluaa panostaa kunnolla, pääsee jättipottiin kiinni 125 €:n panoksella. Toisaalta 2500 € jättipotti jättää hieman toivomisen varaan, mutta kyllä se summa varmasti kelpaisi kelle tahansa. Kaikesta huolimatta NetEnt on tehnyt hienoa työtä ja kaikki kehittäjän pelien fanit ovat varmasti tyytyväisiä tähänkin peliin. Suuntaa lempikasinollesi ja kokeile peliä itse.