Avalon

Avalon-kolikkopeli on peliyhtiö Microgamingin käsialaa ja se vie pelaajansa mystisiin ja historiallisiin maisemiin. Slotissa pääset matkaamaan kuningas Arthurin aikaan ja taianomaiseen Avaloniin.

Ensin hieman taustaa: Kuningas Arthur oli myyttinen Englannin kuningas 500-luvulla. Arthurin todellinen historiallinen olemassaolonsa on kyseenalaistettu, mutta hänet tunnetaan legendoissa Camelotin perustajana ja keskushenkilönä pyöreän pöydän ritareista kertovissa taruissa. Kuningas Arthurin kerrotaan kuolleen Avalonissa – mystisessä ja epätodellisessa, unimaailman kaltaisessa paikassa, joka sijaitsee toisessa maailmassa. Tarut kertovat, että Avaloniin voi päästä kahdella tavalla. Veneellä, jos vain tietää, miten kutsua vene ja miehistö paikalle. Toinen tapa on kulkea sinne maitse salaista reittiä pitkin, joka on vain Avalonin asukkaiden tiedossa. Avaloniin pääsikin tarun mukaan vain pieni joukko ihmisiä, muun muassa naispuolinen hallitsija Morgan le Fay ja hänen sisarensa, Maiden Housen neitsyet sekä Merlin-velho. Saarta on pidetty myös henkien kokoontumispaikkana.

Tähän mystiseen maailmaan sijoittuu myös Avalon-kolikkopeli, johon sisältyy viisi kelaa ja 20 voittolinjaa. Peli tarjoaa myös ilmaisia kierroksia ja voittokertoimia, jotka pelaajalle tuo totta kai järven neito eli ”Lady of the Lake”. Hänethän tunnetaan lumoajana ja noitana, joka antoi legendaarisen Excalibur-miekan Kuningas Arthurille. Tämä Arthurin auttaja auttaa slotissa myös pelaajaa. Ilmaiskierrosten lisäksi Avalonissa on koukuttava Gamble-toiminto, jossa voi yrittää tuplata tai nelinkertaistaa voittojaan arvaamalla oikein paljastettavan kortin värin tai maan.

Panokset ja voittolinjat

Avalon luottaa perinteiseen kiekkorakenteeseen, jossa on viisi kiekkoa kolmessa rivissä. Voittolinjoja on 20, mutta niiden määrää voi säätää myös itse. Kokonaispanoksesi koostuu voittolinjojen määrästä, niille asetettujen kolikkojen määrästä sekä kolikoiden arvosta. Kolikoita per voittolinja voi asettaa 1-10 ja kolikoiden arvon voi valita väliltä 0,01-0,50 €.

Voittolinjojen määrää säädetään ”Select Lines” ja kolikoiden määrää ”Select Coins” -painikkeella. Kolikon arvoa säädetään puolestaan painamalla +/- nappeja. Maksimipanos on 100 euroa. Avalonissa on kaksi wildia: toisessa on kuva Avalonista ja toisessa aarrearkku. Näistä kumpikin korvaa kaikki muut symbolit paitsi scatterin. Toinen wildeista eli aarrearkku toimii wildina kuitenkin ainoastaan ilmaiskierrosten aikana. Scatterina toimii salaperäinen järven neito.

Ulkoasu ja teema

Avalon-peli on pääväriltään tummahkon sininen, kiekkojen kummallakin puolella näkyvät värikkäät voittolinjojen kuvakkeet. Slotin teema näkyy erityisesti kiekoilla pyörivissä symboleissa. Suurimmat voitot saadaan pelin erikoissymboleista, joissa esiintyy Järven neito, kultainen aarrearkku sekä Avalon-saari aavemaisen sumun keskellä. Isompia voittoja tuovat myös kruunu, kultainen koru, jossa on haarniskan kypärä ja leijona, vihrein timantein koristeltu kultakoru sekä hopeinen malja. Symboleissa esiintyvät myös A, K, Q, J ja 10, ja ne ovat erivärisiä. Symbolit erottuvatkin hyvin toisistaan, joten pelin seuraaminen on helppoa.

Ruudun alareunasta löydät näppärästi kaikki pelitoimintopainikkeet ja niiden yläpuolelta infolaatikoista tietoa panostuksistasi ja voitoistasi. Äänimaailmassaan Avalon luottaa perinteisiin hedelmäpeliefekteihin, jotka kertovat voiton tulleen.

Bonustoiminnot

Myös Avalonissa on muistakin Microgamingin peleistä tuttu, koukuttava Gamble-toiminto, jota voisi kutsua suomalaisittain tuplaukseksi. Aina kun olet voittanut, sinulla on mahdollisuus yrittää voittopottisi kaksin- tai nelinkertaistamista. Voit veikata, onko seuraavaksi näytettävä pelikortti musta vai punainen ja jos arvaat oikein, voittosi tuplataan. Jos taas arvaat oikein kortin maan, pottisi nelinkertaistetaan. Jos rohkeutesi ja onnesi vain riittävät, voit toistaa tämän jopa viidesti. Järven neito puolestaan vie pelaajan ilmaiskierroksille. Tarvitset näitä scattereita vähintään neljä, ne voivat sijoittua minne tahansa keloilla. Palkintonasi on jopa 12 ilmaispyöräytystä sekä voittokerroin, joka voi olla maksimissaan 7x. Se on voimassa kaikkien ilmaisien kierrosten ajan. Näiden kierrosten ajaksi punainen arkku -symboli muuttuu wildiksi.

Hyvät puolet

Tarunhohtoiselle, mystiselle saarelle sijoittuva Avalon-slotti tarjoaa rutkasti huvia pelaajalleen. Pelissä on useampikin erikoissymboli, jotka kaikki auttavat pelaajaa voittoisien yhdistelmien muodostamisessa. Näillä erikoissymboleilla pääsee keräämään myös suurimmat voittopotit. Järven neito, joka tunnetaan Kuningas Arthurin auttajana, auttaa slotissa myös pelaajaa. Neito on tie ilmaiskierroksille, joissa saa myös lisäwildin käyttöönsä sekä kertoimen voitoille. Lisähupia tarjoaa myös slotin Gamble-toiminto, jossa voittojaan voi yrittää kaksin- tai nelinkertaistaa. Voittolinjoja on 20 – niiden määrää voi toki säätää halutessaan pienemmäksikin – joten Avalonissa on monta tapaa voittaa. Pelin päävoitto on todellakin tavoittelemisen arvoinen. Jos saat viisi Avalon-symbolia aktiiviselle voittolinjalle, keräät 30 000 kolikon voittopotin. Pelin RTP on 96,01 %, joka on sangen kohtuullinen.

Huonot puolet

Avalon-kolikkopeli kertoo kiehtovasta, tarunhohtoisesta maailmasta, mystisestä ja unenomaisesta Avalon-nimisestä saaresta. Slotin teema on siis todella kiehtova. Tämän vuoksi onkin sääli, että sitä ei ole osattu paremmin hyödyntää. Hieman mielikuvitusta kehiin, niin pelistä olisi saanut todella upean. Avalon ei valitettavasti erotu ulkoasullaan ja sen äänimaailma on tavallistakin tavallisempi. Ihmetyttää, onko jossain säädetty laki, jossa edellytetään tylsien numero- ja kirjainsymbolien käyttöä? Teemaan kuuluvan esineistön ja muun rekvisiitan käyttö olisi tuonut huomattavasi eloa ja iloa peliin. Avalon on toimiva peruspeli, johon sisältyy kaikki ne toiminnot, joita kolikkopelaajat hyvältä peliltä edellyttävät: wildit, ilmaispyöräytykset, voittokertoimet ja jopa tuplaus. Mitään uutta ja innovatiivista ei Avalon kuitenkaan onnistu tarjoamaan.

Yhteenveto

Lähde sinäkin mukaan taianomaiselle seikkailulle Kuningas Arthurin aikaan, mystiselle ja unenomaiselle Avalon-saarelle. Microgamingin kolikkopeli tutustuttaa sinut muun muassa järven neitoon, lumoajaan, jolta Kuningas Arthur sai legendaarisen Excalibur-miekkansa. Tässä pelissä neito tarjoaa ilmaisia pyöräytyksiä, voittokertoimia ja lisäwildeja.

Jos sisälläsi asuu pieni uhkapelaaja, sinun kannattaa tutustua myös slotin Gamble-toimintoon, jossa voit yrittää voittojesi kaksin- ja jopa nelinkertaistamista. Ja jos onni on vain sinulle suosiollinen ja saat pidettyä hermosi kurissa, voit kokeilla tätä jopa viidesti. Avalon on yksinkertainen ja helppotoimintoinen peli, joka sopii hyvin myös vasta-alkajille. Panostusskaala on laaja, joten se sopii sekä pienemmillä että isommilla pelikassoilla pelaaville. Tutustu sinäkin tähän mystiseen peliin!