Beach

Kesän kynnyksellä mieli halajaa jo lämpimille hiekkarannoille, mutta nyt ruotsalainen pelivalmistaja NetEnt on tuonut sen jokaisen ulottuville kaikkia aisteja hemmottelevassa Beach-kolikkopelissään. Kesän lämpimiä ilmoja ei tarvitse enää odotella vaan rannalle voi karata vaikka kylmimpänä talvipäivänäkin. Beach-pelin ranta sisältääkin kaiken mitä rannalta kaipaa: puhtaan jalkapohjia polttavan hiekan, kauniita meren muovaamia kiviä, simpukoita, lokkeja, mereneläviä ja tietenkin kauniin sinisen meren. Tämän hienon näyn lisäksi taustalla kuuluva meren rauhoittava lainehdinta, lintujen iloinen laulu ja lokkien kirkuna poistavat stressin kireimmältäkin pelaajalta. Beach-kolikkopeli on selkeä ja miellyttävä. Vaikuttavan ulkoasun lisäksi koko peli rikkoo rajoja, sillä tässä pelissä ei ole käytössä keloja vaan laineet tuovat symbolit mukanaan peliruudulle.

Laineiden mukana ruudulle saapuukin kaikkea mielenkiintoista, mitä merestä voisi löytyä: pullopostia, aarrearkkuja, erilaisia simpukoita, helmisimpukoita ja meritähtiä sekä ystävällinen, violetti mustekala. Iloinen mustekala onkin pelaajan parhain ystävä, se ilmestyy wild-symbolin sisältä ja hyppää peliruudun reunalle. Sen jälkeen se auttaa pelaajia siirtelemällä seuraavan kierroksen symboleja ja lisäksi se kertoo kaikki voitot kahdella. Vuonna 2012 julkaistun kolikkopelin teema ei koskaan vanhene, sillä kesä ja lämpö ovat ajankohtaisia aiheita joka ikinen vuosi. NetEnt on käyttänyt tässä pelissä hienoja 3D-animaatioita ja pelaaminen tuntuukin välillä kuin interaktiiviselta piirroselokuvalta. Juuri tästä syystä peli ei ole menettänyt vuosien saatossa mitään vaan on edelleen mielenkiintoinen.

Panokset ja voittolinjat

Beach-kolikkopelissä on 20 voittolinjaa, jotka ovat piirretty hiekkaan pelialueen reunoille. Panostamiseen on runsaasti vaihtoehtoja, koska panostasoja on 10. Panokset asetetaan aina pelikolikoille, joita käytetään vähintään 20 jokaisella kierroksella. Ensimmäisellä panostasolla on Beach-kolikkopelin pienimmät panokset. Minimipanos alkaa 0,20 eurosta ja jatkuu sitä ylöspäin aina kymmenennen panostason suurimpaan panokseen eli 200 euroon asti. Pelikolikon arvoa ja tasoa voi vaihdella milloin vain haluaa. Luonnollisestikin pienellä panoksella pelatessa voitot pysyvät parin euron luokassa, joten suuria voittoja havittelevien kannattaa kasvattaa kierrospanosta ainakin muutaman euron suuruiseksi. Pelissä on päävoittona 40 000 kolikkoa. Arvokkaimmat kaksi symbolia ovat aarrearkun ja helmisimpukan kuvat, joita todellakin kannattaa toivoa omille voittolinjoille.

Ulkoasu ja teema

Harmaus ja räntäsade eivät Beach-kolikkopelissä haittaa. Peliruudulta voi suorastaan aistia auringon lämmön ja kuuman hiekan poltteen jalkapohjissa. Miellyttävillä värisävyillä on saatu luotua visuaalinen paratiisi, josta puuttuvat vain uikkarit, pyyhe ja drinkkilasi kädestä. Kierroksen alkaessa laineet tuovat symbolit mukanaan hiekalle ja ne asettuvat viidelle pystyriville ja kolmelle vaakariville. Symbolit jakautuvat kolmeen: erikoissymboleihin, kuvasymboleihin sekä kirjainsymboleihin, jotka on kirjailtu sileisiin kiviin. Kuvasymboleina ovat aarrearkku sekä erilaisia simpukoita kuten helmisimpukka ja meritähti. Niiden lisäksi pelissä on kolme erikoissymbolia: tavallinen wild-symboli, ilmaisia aaltoja jakava scatter-symboli sekä voitot kertova wild-symboli, jonka sisällä avulias mustekala asustelee. Mustekala on todella rakastettavan näköinen animaatiohahmo, jonka tehtävänä on auttaa pelaajaa muodostamaan voittoyhdistelmiä.

Bonustoiminnot

Beach-kolikkopeli esittelee kolme erikoissymbolia. Tavallinen wild on puupala, johon on maalattu päälle sana wild. Sen päällä on rapu, joka hurraa aina kun pelaaja voittaa. Wild esiintyy keloilla 1, 2, 4 ja 5. Se voi muuttua miksi vain toiseksi symboliksi, paitsi erikoissymboleiksi. Toinen erikoissymboli on Octopus Wild -symboli eli mustekalawild. Se esiintyy ainoastaan keskimmäisellä kelalla. Mustekala voi siirtää kahta symbolia keloilla 2 ja 4 haluamallaan tavalla, jotta pelaajalle muodostuisi suurin mahdollinen voitto. Samalla voitot kerrotaan kahdella. Kolmas erikoissymboli on pullopostin kuvalla varustettu scatter, jolla voitetaan ilmaisia aaltoja. Kolmella pullopostilla pelaajalle annetaan 8 uutta aaltoa, neljällä hän saa 16 ja viidellä yhteensä 25 ilmaista aaltoa.

Hyvät puolet

Kesäteemaisia pelejä on aina miellyttävä pelata. Kesä itsessään herättää suurelle osalle ihmisistä tunteen onnellisuudesta, lomailusta ja rentoutumisesta. Visuaalisesti Beach-kolikkopeli onkin yksi NetEntin parhaimmista. Sen hienosti tehty animaatiomaailma on hauska, värikäs ja raikas. Sitä ei ole pilattu liian kasinomaisella tunnelmalla vaan miellyttävä rento olo jatkuu koko pelihetken ajan.

Pelissä on lisäksi monia erikoissymboleja, joita esiintyy keloilla useasti. Niin ikään pelaajalla on valittavanaan useita kymmeniä erilaisia panosvaihtoehtoja, joten kaikki pelaajat löytävät varmasti pelibudjettiinsa sopivan panoksen. Beach ei myöskään vaadi aikaisempaa kolikkopelitietoutta, vaan ihan aloittelijatkin voivat nauttia rantaelämästä. Lisäksi pelissä on korkea palautusprosentti eli 96,8 %, joka varmasti houkuttelee konkareitakin rannalle.

Huonot puolet

Beach-kolikkopelin kesäteema ei välttämättä iske kaikkiin. Maailmassa on ihmisiä, jotka inhoavat kesää ja samalla he kiertävät kaukaa Beachin tapaiset pelit. Rannalla otetaan myös rennosti, joten Beachin pelitempo on aika hidas. Aallot lyövät rantaan omalla tahdillaan ja välillä voi tuntua siltä että niitä arvokkaimpia symboleita ei huuhtoudu aaltojen mukana riittävän useasti. Tällöin voi joutua pelaamaan monta kierrosta vain isompia voittoja odotellen. Scatter- ja wild-symboleilla ei itsellään voita rahapalkintoja, mikä on yleistä monessa kolikkopelissä. Beachiin ei ole myöskään lisätty bonuspeliä, ilmaiset aallot riittävät tosin hyvin paikkaamaan tämän puutteen. Kaikin puolin Beach on tasapainoinen kokonaisuus, joka pienistä puutteistaan huolimatta jaksaa viihdyttää kerta toisensa jälkeen.

Yhteenveto

Vuonna 2012 julkaistu Beach-kolikkopeli on ruotsalaisen NetEntin valmistama. Se on kaikin puolin viihdyttävä. Uusinta 3D-animaatiotekniikkaa käyttävä peli sijoittuu kauniille rannalle, jolle siniset aallot huuhtovat erilaisia symboleja ja voittoja. Pelissä on mukana myös oma maskotti: violetti mustekala. Se hyppää esiin wild-symbolista ja siirtää haluamansa kaksi symbolia kierroksen parhaaksi voittoyhdistelmäksi. Avustamisen lisäksi se kertoo vielä voitot kahdella. Yhteensä 20 voittolinjalle on helppo kerätä mittavia voittoja melkein jokaisella aallolla. NetEntin rannalle pystyy yhdistymään tietokoneella tai millä vain mobiililaitteella eikä heti tarvitse pelata oikealla rahalla vaan peliä voi kokeilla leikkirahallakin. Kaappaa mukaasi oma pyyhe ja siirry rannalle nauttimaan hyvästä elämästä sekä isoista voitoista!