HellBoy

Microgaming on tunnettu elokuviin ja muihin kulttuurin tuotteisiin perustuvista peleistään ja nyt on tullut aika tehdä kolikkopeli HellBoy-sarjakuvasta. Niille, joille kyseinen sarjakuva ja elokuvat eivät ole tuttuja kerrottaneen, että HellBoy on supersankari Dark Horse Comicsin julkaisemassa samannimisessä sarjakuvassa. Hahmon on luonut Mike Mignola ja HellBoy on seikkaillut sarjakuvien lisäksi myös kahdessa elokuvassa.

Tämä kolikkopeli perustuu kuitenkin juuri sarjakuviin, ja se onkin onnistunut toteuttamaan sarjakuvamaisen ilmeensä varsin hienolla tavalla. Slotin grafiikat vievät pelaajan aivan omaan maailmaansa. Lisäksi HellBoy tarjoaa varsin hienoja palkintoja niille, jotka ovat onnettaren suosiossa. Peruspelissä voi voittaa jopa 25 000 kolikkoa, bonuspelissä 33 600 ja sen huipentumassa, eli voimalähteen vapauttamisessa 8 400 kolikkoa.

HellBoyn bonuspeli on muutenkin kutkuttavan jännittävä. Siinä tehtävänä on läpäistä neljä tasoa ja vapauttaa voimanlähde eli Relic of Power. Pelaaja pääsee matkaamaan maanalaisissa tunneleissa, joissa kussakin on viisi ovea, joiden takaa löytyy erilaisia voittoja – tai jos onni ei ole myötäinen, pelin päättävä symboli. Jos pelaaja onnistuu läpäisemään kaikki tasot, hän pääsee ampumaan kristallia ja vapauttamaan voimanlähteen. Eivätkä bonukset pääty tähän! Pelaaja voi voittaa 10 ilmaista kierrosta koska tahansa peruspelin aikana. Nämä ovat tavoittelemisen arvoinen lisä myös sen takia, että niillä saa maksimissaan kolme lisäwildia, jotka pysyvät paikallaan kaikkien ilmaispyöräytysten ajan. Joten voiton napsahtaminen omalle pelitilille on tavallista todennäköisempää.

Panokset ja voittolinjat

HellBoyssa on viisi kiekkoa kolmessa rivissä ja voittolinjojen määrä on 20. Kolikon arvon voi valita väliltä 0,01-0,25 ja kolikoiden määrän per aktiivinen voittolinja väliltä 1-10. Minimipanos on 20 senttiä per pyöräytys ja maksimipanoksena on 50 €. Klikkaamalla ”View Pays”, saat lisätietoa voittoyhdistelmistä, -summista ja muista pelin säännöistä.

Pelaajan kannattaa erityisesti huomioida slottiin sisältyvä Gamble-painike. Jokaisen voiton jälkeen pelaaja voi halutessaan yrittää voittonsa kaksin- tai nelinkertaistamista, ja tämä tapahtuu juuri Gamble-toiminnossa. Tuplaamista yritetään arvaamalla kortin väri oikein, voiton nelinkertaistamista veikkaamalla maa oikein. Jaossa on myös 10 000 kolikon jackpot, jonka nappaa, jos onnistuu saamaan viisi wildia aktiiviselle voittolinjalle. HellBoyn RTP on 96,5 %.

Ulkoasu ja teema

HellBoy perustuu samannimiseen sarjakuvaan, joten sarjakuvamaista ulkoasua on totta kai luvassa. Tummanpunaiseen, -violettiin ja harmaaseen luottava HellBoy näyttää itse asiassa varsin hienolta. Erityisesti symbolit tuovat myös värikkyyttä peliin. Symboleissa esiintyy sekä päähenkilöitä – Hellboy, Liz Sherman, Abe Sapien, Trevor Bruttenholm ja yksi roisto – että pelikorteista tuttuja numero- ja kirjainsymboleita. Tuttuun tapaan ensin mainituista saa parempia ja jälkimmäisistä hieman matalampia voittoja. HellBoy-logo toimii wildina, joka tuo myös kaikista hurjimmat voitot, ja scatterina on HellBoyn ikoninen iso, punainen nyrkki. Taustalla siintää kaupungin keskustan siluetti. Erityisesti bonuspeli on toteutettu varsin näyttävästi, mutta animaatiot ovat muutenkin hienoja. Äänimaailma sopii slotin pahaenteiseen tunnelmaan, taustalla soi jyhkeä melodia.

Bonustoiminnot

HellBoy tunnetaan valtavasta oikeasta kädestään, joka on tehty kivestä. Tämä ” Right Hand of Doom” toimii myös scatterina, jolla pääsee maanalaiseen bonuspeliin. Vähintään kolmella scatterilla pelaaja pääse etsimään kadonnutta voiman lähdettä. Tähän vaaditaan neljän tason ylittäminen, kaikilla tasoilla tulee tehdä valinta, ja jos valitset väärin, peli päättyy. Jos pääset kaikkien tasojen läpi, saavut Tulikammioon (Chamber of Fire), jossa ammut kristallia vapauttaaksesi mystisen voiman ja saat samalla itsellesi rahapalkinnon, joka voi olla jopa 8 400 €. Toinen bonus on Supermode, joka aktivoituu peruspelin aikana sattumanvaraisesti ja palkitsee kymmenellä ilmaiskierroksella. Näiden kierrosten aikana apuna on myös jopa kolme wildia, jotka pysyvät paikallaan kaikkien pyöräytysten ajan.

Hyvät puolet

HellBoy on hienosti toteutettu kolikkopeli, joka tarjoaa rutkasti jännitystä. Ensinnäkin sen huippuhyvien voittomahdollisuuksien muodossa, ja toiseksi sen hienojen pelillisten toimintojen kautta. Hedelmäpelien ongelmana on usein se, että ne tuntuvat kovin passiivisilta. Pelaajan ainoana tehtävänä on pyörittää kiekkoja ja katsoa tuleeko voittoja. Usein tämän pyöräyttelemisenkin saa automatisoitua. On todella hienoa, että HellBoy tarjoaa huikean jännittävän bonuspelin, jossa pelaaja pääsee itse vaikuttamaan pelin kulkuun. HellBoy tarjoaakin runsaasti toimintaa kaikille sitä kaipaaville. Bonukset ovat muutenkin todella hyvät: scatter tuo mukanaan voittokertoimia ja ilmaiskierroksille voi päästä sattumanvaraisesti koska tahansa peruspelin puolella. Lisäksi omia voittojaan voi kokeilla kaksin- tai nelinkertaistaa aina kun voitto vain osuu kohdalle.

Huonot puolet

Kuten edellä olemme kertoneet, HellBoyssa on todella hienot pelitoiminnot, ja bonusominaisuudet ovat vertaansa vailla. Oikeastaan ainoa asia, josta näiden puolesta löytyy mitään sanottavaa, on se, että ilmaiskierrosten aikana ei voi saada enää uusia ilmaisia pyöräytyksiä. Joissain sloteissa tämä on mahdollista ja se olisi mukava lisä myös HellBoyhin. Pelin maksimipanos on 50 euroa per kierros, joka on varmasti aivan riittävä suurimmalle osalle pelaajista. Joissain peleissä tämä voi kuitenkin olla jopa satoja euroja, joten joku saattaa kokea sen liian matalaksi. Mutta ei hätää, uhkapelaamisen ystävät varmasti rakastuvat slotin Gamble-toimintoon, jossa kaikkia voittojaan voi yrittää tuplata tai jopa nelinkertaistaa. HellBoyn teema ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta pelille kannattaa antaa mahdollisuus.

Yhteenveto

Microgamingin HellBoy-kolikkopeli perustuu samannimiseen sarjakuvaan ja sen tunnelma on onnistuttu siirtämään hienosti peliin. Tätä slottia voikin suositella kaikille sarjakuvan ja siitä tehtyjen elokuvien ystäville sekä kaikille niille, joita supersankarit ylipäätään kiehtovat. HellBoysta pääsee kuitenkin nauttimaan täysin rinnoin, vaikka kyseiset kulttuurin tuotteet eivät olisikaan itselle tuttuja. Erityisesti jos kaipaat jännittävää peliä, joka on täynnä toimintaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa pelin kulkuun itse, HellBoy on nappivalinta. Siinä on superjännittävä bonuspeli, ilmaiskierroksia ja mahdollisuudet todella hyviin voittoihin. Peliautomaatti jaksaa todellakin pitää mielenkiinnon yllä ja sen pariin tulee palattua kerta toisensa jälkeen. Jos rahapelaaminen arveluttaa, slottia voi kokeilla ihan leikkirahallakin ja minimipanos on vain 20 senttiä. Lähde sinäkin mukaan HellBoyn seikkailuihin!